Ülkemizin ve milletimizin başı sağolsun
Fizyoloji Anabilim Dalı sayfasına hoşgeldiniz
Başkanlık
Öğretim Üye ve Yardımcıları
Lisansüstü Programlar

Programın Amacı

Genel tıbbi fizyoloji alanındaki bilgisi, en az bir araştırma konusuyla ilgili literatür bilgisi ve laboratuar becerisi uluslararası düzeye ulaşmış; bilgi ve becerilerini yetişmekte olan bilim insanlarına aktarabilecek eğitim becerileriyle donanmış; bir araştırmayı planlayıp gerçekleştirebilen ve elde ettiği verileri bilimin ve insanlığın yararına sunabilen; evrensel bilim insanının etik ve sosyal niteliklerini taşıyan tıbbi fizyoloji doktoru yetiştirmek.

Öğrenim Hedefleri

Tıbbi fizyoloji konusunda ve fizyoloji bilgilerini destekleyecek diğer temel tıp bilimlerinde yeterli düzeyde bilgi, Araştırma konularında güncel literatür bilgisi, Tıbbi fizyolojide ve araştırma konusunda gelişmeleri takip etme becerisi, Laboratuar güvenliği ve araştırma etiği konularında bilgi, Temel laboratuar cihazlarını ve çalıştığı konu ile ilgili özel cihazları kullanma becerisi, Sunum yapma ve bilgilerini aktarma becerisi Kendi alanında ders verebilmesi için eğitim becerisi, Konusunda özgün araştırmalar planlama, çalışma yönetme, sonuçlandırma ve verileri yorumlayabilme becerisi, Grup çalışmalarını yönlendirme becerisi, Uluslararası bilim insanları ile iletişim kurabilme becerisi kazandırmak.

Başvuru Koşulları

Tıp, Diş Hekimliği, Veterinerlik fakültelerinden, yada Tıp Fakültesi'nin bir yüksek lisans programından mezun olmak , Tıp Fakültesi Dönem II Kurul sınavlarını başarıyla vermiş olmak Tıp Fakültesi Dönem II Kurul Sınavlarını almamış olanların bu koşulu Bilimsel Hazırlık Programı dahilinde tamamlaması gerekir ve H.Ü.Sağlık Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitimi Başvuru Koşullarını Yerine Getirmek.

Fizyoloji yüksek lisans ve doktora programlarını yürüten Sağlık Bilimleri Enstitüsü sayfasına ulaşmak için tıklayınız

Yüksek Lisans ve Doktora programlarının eğitim dili Türkçedir

Yüksek Lisans / Doktora programı kapsamında, makale saatleri, seminer saatleri ve genel fizyolojinin tartışıldığı ders saatleri bulunmaktadır. 

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans için öğrenim süresi en az iki sene olup (bilimsel hazırlık olmadan), mezun olmak için 120 AKTS kredisinin (1 AKTS: 30 saatlik iş yükü) tamamlanması gerekmektedir. İlk sene zorunlu ve seçmeli dersler ile 24 kredi (60 AKTS kredisi) tamamlanır, ikinci sene ise tez çalışması (60 AKTS) gerçekleştirilir.
Statüsü: Birinci Öğretim

Fizyoloji yüksek lisans programıyla ilgili detaylı bilgi için tıklayınız

Doktora

Fizyoloji doktora için öğrenim süresi dört sene olup, mezun olmak için 240 AKTS kredisinin (1 AKTS: 30 saatik iş yükü) tamamlanması gerekmektedir. Alınan dersler ile en az 24 kredinin (120 AKTS kredisi) tamamlanmasını takiben yeterlilik sınavına girilir, bu sınav sonrasında tez önerisi sunularak deneysel çalışmalara başlanır. Ders dönemi içinde öğrenciler aynı zamanda laboratuvar teknikleri ile de tanışarak pratik eğitimlerini ilerletirler. 
Statüsü: Birinci Öğretim  

Fizyoloji doktora programıyla ilgili detaylı bilgi için tıklayınız